Khuloud Khalif , in Trends - 14-12-2015

Groningen grootste groene provincie!

In de provincie Groningen wordt er veel aandacht besteed aan het thema duurzame energie. Er wordt veel geïnvesteerd in onderzoek naar duurzame energie, de energie-infrastructuur en innovatieve projecten! Om een duurzame provincie te stimuleren heeft de provincie Groningen een aantal subsidieregelingen.

Zo kunnen boeren subsidie krijgen als ze asbest op het dak vervangen door zonnepanelen en wil je in de provincie rijden op groengas dan kun je ook subsidie aanvragen! Maar de provincie wil zelf ook bijdragen aan een duurzame samenleving. En daarom krijgt Delfzijl het grootste zonnepark van Nederland. Het park wordt 30 hectare groot en ontwikkeld door Sunport Energy. Je kunt de omvang van dit park vergelijken met zestig voetbalvelden! In het park worden 120.000 zonnepanelen geïnstalleerd met een gezamenlijk vermogen van 30 megawatt. Dat betekent dus dat het park tussen de 7000 en 8000 huishoudens energie kan leveren. Maar niet alleen Delfzijl krijgt een zonnepark. Ook Leek mag mee doen met een park van ongeveer veertien hectare waarop 40.000 zonnepanelen worden geïnstalleerd. Daarnaast heeft Groningen al een zonnecentrale om trots op te zijn, de Eemshaven en Bierum. In Eemshaven zijn er 2.500 zonnepanelen geïnstalleerd op een voormalig koelpakhuis. En in Bierum is het akkerbouwbedrijf Bakker bedekt met 2.500 zonnepanelen. Samen kunnen ze stroom leveren aan zo’n vierhonderd huishoudens!

Met de nieuwe zonparken en de zonparken in de Eemshaven en Bierum wordt Groningen zo een sterk powerhouse voor groene energie! 

Khuloud Khalif , in Trends - 14-12-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars