K. Knook, in Besparen - 27-08-2015

Kan ik subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers krijgen?

Als particulier is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor zonnepanelen of zonneboilers. Deze regeling is in 2014 geëindigd nadat er in 2012 en 2013, 50 miljoen euro beschikbaar was gesteld. Wel is er de mogelijkheid om een Energiebespaarlening aan te vragen.

 

Wat is de Energiebespaarlening

Wanneer je als huiseigenaar wil investeren in een duurzamer huis kun je een Energiebespaarlening afsluiten met een speciale rente bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Namens het fonds is er een budget van 300 miljoen euro. De regeling is flexibel en varieert in investeringsbedrag en looptijd. Een sterk punt van deze Energiebespaarlening is het feit dat de energiebesparing meteen de kosten van de lening kan dekken. Daarbij zijn de notariskosten voor rekening van de VvE.

 

Energiebespaarfonds

In 2013 is er uit het Woonakkoord het Energiebespaarfonds ontstaan met doel meer energiebesparende maatregelen. Tegelijkertijd helpt dit ook de bouw- en installatiesector aan nieuwe opdrachten. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is de uitvoeringsorganisatie hiervan. Van de 300 miljoen euro dat beschikbaar is gesteld hiervoor stelt het rijk 75 miljoen beschikbaar. De Rabobank en ASN Bank treden op als co financiers.  

De voorwaarden voor deze regeling staan op www.ikinvesteerslim.nl of op www.svn.nl.

 

Zonnepanelen ook interessant zonder subsidie

Ook zonder de subsidie of energiebespaarlening blijft het plaatsen van zonnepanelen erg interessant. Gemiddeld wordt een rendement van 10% behaald, terwijl geld op de bank op dit moment slechts 1% oplevert. Wil je een zonnepanelen specialist inhuren voor het plaatsen van zonnepanelen, kijk dan van te voren welke specialist het beste bij je wensen past. Vraag via EerstVergelijken.nl van maximaal zes specialisten een offerte aan uit uw regio en bespaar tot wel 40% op de investering.

K. Knook, in Besparen - 27-08-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars