K. Khalif, in Rond het huis - 27-08-2015

Onderhoud van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen laat installeren zijn ze in principe onderhoudsvrij. Toch is het aan te raden om ze goed te onderhouden. Gelukkig kun je een groot deel van de onderhoud zelf doen. Het is wel verstandig om een keer per jaar een zonnepanelen specialist uw zonnepanelen te laten reinigen en te inspecteren. De kosten hiervoor liggen tussen de 100 en de 150 euro, ook bestaat er de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten.
Beste periode voor onderhoud van zonnepanelen
De beste periode om je zonnepanelen te inspecteren en schoon te maken is in de lente! Het is gunstig om uw zonnepanelen optimaal te laten presteren in de lente en zomermaanden gezien er dan de meeste zonuren zijn. Want wanneer er vuil blijft zitten kun je tot wel 2% - 3% aan rendement verliezen.

 

Zelf zonnepanelen onderhouden

Wanneer je zelf je zonnepanelen wil schoonmaken moet je met een aantal dingen rekening houden.
Sommige zonnepanelen zijn voorzien van een dunne vuilafstotende laag, deze mogen niet met normale zeep of alles reiniger schoongemaakt worden. Wanneer je dit wel doet kun je de laag aantasten. Gebruik dus altijd zeep dat speciaal gemaakt is voor het schoonmaken van zonnepanelen. Je kan er ook voor kiezen om alleen lauw water en een zachte borstel of spons te gebruiken voor het schoonmaken.

 

Levensduur van zonnepanelen

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. De omvormer dat een belangrijk onderdeel is van de zonnepaneel, heeft een levensduur van 10 tot 12 jaar. Dat betekent dat deze een keer vervangen moet worden. Een specialist kan controleren of alle onderdelen van de zonnepanelen nog goed werken en of alles nog goed is aangesloten. Om het beste uit je zonnepanelen te halen is het verstandig om voor de inspectie een specialist in te huren. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen goed functioneren.

 

Zonnepanelen specialisten vergelijken

Wil je een zonnepanelen specialist inhuren voor een inspectie of schoonmaakbuurt, kijk dan van te voren welke specialist het beste bij je wensen past. Vraag via EerstVergelijken.nl van maximaal zes specialisten uit uw regio een offerte aan. Zo kun je op een makkelijke manier specialisten vergelijken en de juiste keus maken.

K. Khalif, in Rond het huis - 27-08-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars