K. Khalif, in Besparen - 01-10-2015

Rekenvoorbeeld zonnepanelen

Volgens het Zonne Energie Kennis Centrum (ZEKC), een onafhankelijke organisatie, betalen zonnepanelen zich altijd uit. Op dit moment ligt de terugverdien tijd rond de zeven of acht jaar. Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren. Overleg van te voren met je gekozen specialist welke factoren van invloed zijn in jouw situatie.  

Factoren zonnepanelen

Een zonnepaneel op de noorderbreedte van Nederland met een hellingshoek van 35° levert de hoogste opbrengst op. Wanneer de hellingshoek tussen de 20° en 60° is, is de jaaropbrengst 5% lager. Het is optimaal wanneer het paneel 5° gericht is ten westen van het zuiden. Wanneer je kiest voor een autonoom systeem is het belangrijk rekening te houden met de opslagsysteem. Het is namelijk zo dat wanneer deze vol is er geen energie meer bij kan. Het paneel werkt dan voor niets. Andere factoren die een belangrijke rol spelen zijn het aantal zonuren en het soort zonnepaneel.  

Rekenvoorbeeld van het rendement op zonnepanelen

Een gemiddeld huishouden in Nederland betaalt ongeveer € 1.900,- per jaar aan energiekosten (3.000 kWh aan elektriciteit en 1.600m3 aan gas). Uitgaande van zes zonnepanelen wordt er per jaar € 280,- bespaard. De investering voor zes zonnepanelen is gemiddeld € 3.000,-. Deze kosten zijn dan inclusief de omvormer maar ook de installatiekosten door de aannemer. In deze situatie kom je uit op een terugverdientijd van acht jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld tussen de 20 en 25 jaar mee. Dit betekent dat in dit geval na acht jaar de € 280,- als winst gerekend kan worden. Dit is bijna meer dan de rente die je zou ontvangen op je spaarrekening.  

Bespaar tot 40% op jouw zonnepanelen

Wij brengen je graag in contact met verschillende zonnepanelen installateurs uit jouw regio. Zij helpen je graag verder door een offerte op te stellen en advies te bieden voor de beste opties. Het aanvragen van offertes via ons kost je niets en is vrijblijvend. Daarbij bespaar je tijd en kan de financiële besparing oplopen tot wel 40%. 

K. Khalif, in Besparen - 01-10-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars