Khuloud Khalif , in Inspiratie - 26-11-2015

Tofste zonnepanelen projecten in NL!

In één van onze vorige artikelen plaatsten we al een top 5 van de meest wonderbaarlijke projecten wereldwijd. En dit keer lees je alles over de door ons uitgekozen top 5 van eigenbodem. Want ook wij als klein landje lopen niet achter op zonnepanelen projecten.

De top 5 zonnepanelen projecten van Nederland:

5. Zonnepanelen dak van het Nationaal Militair Museum 

Wat dit museum zo bijzonder maakt zijn de 3.240 zwarte zonnepanelen op het dak! De zonnepanelen nemen in totaal een oppervlakte van 10.800 m2 in beslag. Per jaar wordt er gemiddeld 750.000 kWh opgewekt. Door deze investering wordt het CO2-uitstoot van het museum met 25% verminderd. Dit project is door Energiebedrijf Eneco geplaatst en wordt ook door Eneco onderhouden.

4. Amsterdam ArenA zonnedak Zonnepanelen op het Arena dak

Ook het voetbalstadion van Ajax doet mee aan zonnepanelen! In 2014 plaatste het stadium 4178 zonnepanelen en 50 omvormers op het dak. Deze panelen en omvormers zijn geplaatst op de niet bewegende delen van het voetbalstadion. Jaarlijks produceert het ArenA-zonnedak ongeveer 930.000 kWh elektriciteit! Op sommige dagen produceren de zonnepanelen zelfs meer dan dat het stadion nodig heeft! De panelen voorkomen jaarlijks een uitstoot van 430 ton en dat is evenveel als 180 auto’s uitstoten!

3. Venco Campus zonnedak 

De Venco Campus is een kantoorgebouw dat geopend is in 2012 door Willem-Alexander! Maar wat dit kantoorgebouw zo bijzonder maakt zijn de 5712 zonnepanelen op het dak die gezamenlijk 1,63 Megawatt elektriciteit opwekken. Venco Campus gebruikt deze elektriciteit weer voor de warmtepompen. Venco Campus is een energieneutraal kantoor en heeft in 2013 de titel ‘het meest duurzame en energiezuinig bedrijfsgebouw van Europa’ gekregen.

2. Solarpark Azewijn zonnepanelen

Solarpark Azewijn is een ontzettend groot zonnepanelen project en verdiend daarom de tweede plek binnen de top 5. Solarpark Azewijn is aangelegd in opdracht van de steenfabriek Daas om groene energie op te wekken. Het Solarpark neemt 8 hectare in beslag met 36.000 zonnepanelen! Per jaar wordt er 1.620.000 kWh opgewekt waarmee 500 ton CO2 per jaar wordt gereduceerd. Het Solarpark heeft 6 miljoen euro gekost.

1. Floriade Haarlemmermeer 

Met 19.388 zonnepanelen op een oppervlakte van 30.000 m2 verdient de Floriade in Haarlemmermeer de eerste plek in deze lijst! De zonnepanelen zijn niet zomaar geïnstalleerd op het dak. Hier is een speciale techniek voor gebruikt, zodat er nog steeds veel licht naar binnen valt.

Dit was de door ons uitgekozen top 5 van Nederlandse zonnepanelen projecten. Gelukkig staat de ontwikkeling rondom zonnepanelen niet stil en komen er nog een aantal zonnepanelen projecten aan! Toch is dit toch niet genoeg om het CO2 te verminderen. Daarom is het belangrijk dat particulieren ook een steentje bijdragen door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren. Wil je weten wat hierin de mogelijkheden zijn vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Khuloud Khalif , in Inspiratie - 26-11-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars