Khuloud Khalif, in Rond het huis - 22-12-2015

Vijf voordelen van zonnepanelen!

De installatie van zonnepanelen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer huishoudens zien de voordelen in van zonnepanelen. Waarom besluiten steeds meer huishoudens eigenlijk zonnepanelen te nemen? Wij hebben de belangrijkste redenen op een rijtje gezet:

1. Je helpt het milieu!

Dat we kampen met klimaatproblemen is niet nieuw. Met zonnepanelen help je het milieu door minder te vervuilen. Door het installeren van zonnepanelen maak je gebruik van een schone en een duurzame energiebron, ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en geef je een goed voorbeeld naar andere huishoudens! Daarnaast gaan zonnepanelen gemiddeld 25 jaar mee en kunnen ze goed gerecycled worden.

2. Je bespaart geld

Doordat je zelf stroom opwekt bespaar je maandelijks op je energierekening! Een rekenvoorbeeld van het rendement op zonnepanelen: een gemiddeld huishouden in Nederland betaalt ongeveer € 1.900,- per jaar aan energiekosten. Uitgaande van zes zonnepanelen wordt er per jaar € 280,- bespaard. Dit is bijna meer dan de rente die je zou ontvangen op je spaarrekening. Daarnaast stijgt de waarde van je huis door het plaatsen van zonnepanelen!

3. Je verdient je zonnepanelen snel terug!

Door snelle technologische ontwikkelingen in zonnepanelen zijn de systemen continue in ontwikkeling. En dat betekent dat je de zonnepanelen steeds sneller terugverdiend. Gemiddeld verdien je je investering in zes tot acht jaar terug. Een zonnepanelen installatie gaat ongeveer 25 jaar mee.

4. Vrijwel geen onderhoud!

Een groot gemak van zonnepanelen is dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben! Het is genoeg om eens per jaar met een zachte borstel de zonnepanelen schoon te maken. Dit kun je zelf doen of uitbesteden aan een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. 

5. Snelle installatie 

Wanneer je hebt gekozen voor zonnepanelen en ze wil laten installeren is dit meestal in een halve dag gebeurd! Dus je hoeft er zelf niet veel voor te doen en het kost je bijna geen tijd. 

Benieuwd wat deze voordelen voor jouw situatie betekenen kom dan vrijblijvend in contact met specialisten. Zij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden en geven je vrijblijvend advies! 

Khuloud Khalif, in Rond het huis - 22-12-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars