Khuloud Khalif , in Besparen - 16-12-2015

Zonnepanelen financieren slim?

Zonnepanelen installeren brengt kosten met zich mee. De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren als hoeveelheid zonnepanelen, de kwaliteit en welk bedrijf ze installeert. De aanschaf van zonnepanelen is voor veel huishoudens een flinke investering. Daarom zijn er meerdere opties die het mogelijk maken om te kiezen voor zonnepanelen. Lees hier de verschillende opties die het mogelijk en aantrekkelijk maken om zonnepanelen te plaatsen.  

Groene lening

Lenen voor zonnepanelen? Veel mensen zijn er niet enthouaisat over. Omdat ze denken dat de panelen al zijn afgeschreven voordat de lening is afgelost of omdat ze liever niet willen lenen. Toch kan het afsluiten van een lening voor bijvoorbeeld zonnepanelen interessant zijn. U kunt er mogelijk zelfs geld mee besparen. Ook uw gemeente of provincie ziet het belang in van zonnepanelen en vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. Daarom bieden verschillende gemeentes de zogeheten Duurzaamheidslening aan.

Een duurzaamheidslening is eens speciale lening met een aanzienlijke korting op de rente van de financiering. De duurzaamheidslening is een lening van minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro. De hoogte van de lening is wel per gemeente of provincie afhankelijk. Check daarom altijd eerst bij uw eigen gemeente of provincie. Het maakt niet uit welk bedrag u leent u krijgt altijd een korting van 3% op de 10-15 jaars vaste rente.

Daarnaast zijn er ook een aantal organisaties die groene leningen aanbieden zoals Greenloans. Ook zij bieden leningen aan tegen een zeer aantrekkelijke rente die het mogelijk maakt om zelf te profiteren van de zonnepanelen!

Huren of leasen

Tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Zo hoef je zelf niet het aanschaf bedrag te betalen maar betaal je een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen. Een voordeel hiervan is dat je toch bijdraagt aan een beter milieu en per maand kan besparen zonder dat je hiervoor een groot bedrag moet investeren.   

Waar kies je voor

Welke optie het best bij je past hangt natuurlijk af van je situatie en je voorkeur. Vraag altijd verschillende offertes aan om je situatie beter in kaart te brengen om zo tot een goed besluit te komen. Onze specialisten staan ook altijd klaar voor je om je te adviseren over de verschillende mogelijkheden. 

Khuloud Khalif , in Besparen - 16-12-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars