Khuloud Khalif, in Besparen - 11-11-2015

Zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen hebben in de afgelopen jaren steeds meer bekendheid gewonnen. En dat is maar goed ook. Maar wat zijn zonnepanelen precies en waarom zou je ze kopen?!

Hoe werkt een zonnepaneel

Een zonnepaneel, fotovoltaïsch paneel of kortweg PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiervoor wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is wat zonnepanelen energie oplevert. Een leuk weetje is dat zonnepanelen ook worden toegepast voor energieopwekking in de ruimtevaart! Zonnepanelen die op de Nederlandse daken worden geïnstalleerd zijn meestal blauw of zwart. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische energie het is dus niet zo gek dat zonnepanelen de meeste energie opleveren wanneer de zon volop schijnt. Maar wist je dat zonnepanelen ook nog op een bewolkte dag energie opwekken!

Waaruit bestaat een zonne-installatie

Om zonnepanelen te installeren heb je dus niet alleen de zonnepenalen zelf nodig maar ook een aantal andere elementen zoals, een omvormer en een elektriciteitsmeter. De omvormer is eigenlijk een essentieel onderdeel, deze zet namelijk de gelijkstroom die een zonnepaneel opwekt om in bruikbare wisselstroom. Wanneer je wilt weten en bijhouden hoeveel daadwerkelijke opgewekte stroom je zonnepanelen leveren is het een goed idee om een monitoringssysteem te installeren.

Salderen van overtollige energie

De kans bestaat dat op sommige dagen je zonnepanelen meer energie opbrengen dan er verbruikt wordt. Het overschot van deze energie kan worden uitgewisseld met je energieleverancier. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Dat betekent dus eigenlijk dat je een vergoeding krijgt voor de geleverde energie en je energierekening wordt ook in mindering gebracht!

Waarom zonnepanelen

Dat zonnepanelen steeds meer naamsbekendheid winnen en dat meer huishoudens ervoor kiezen om ze te installeren is dus niet zo gek. Deze stijging gaat gepaard met een belangrijk, wereldwijd probleem en dat is vervuiling van het milieu, de opwarming van de aarde en het opraken van olie en gas. Wanneer huishoudens kiezen om zonnepanelen te installeren dragen ze bij aan een schoner milieu. Zonnepanelen stoten namelijk minder C02 uit daarbij zorgen ze voor onafhankelijkheid van energiemaatschappijen en belangrijker nog ze leveren kostenbesparing op je stroomrekening.

Khuloud Khalif, in Besparen - 11-11-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars