M. Miserus, in Besparen - 27-08-2015

Zonnepanelen op een plat dak

Wanneer zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst wordt dit op een andere manier gedaan dan op een schuin dak. Het verschil is dat de zonnepanelen op speciale consoles worden geplaatst, zodat ze schuin komen te staan. Doordat de zonnepanelen in consoles worden geplaatst kunnen de zonnepanelen altijd in de ideale hellingshoek worden geplaatst. De zonnepanelen komen dus los op het dak te staan en worden gevuld met ballast, zoals grind, zandzakken of stenen. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen ook tijdens een hevige windstorm, stevig op het dak blijven staan.

 

Beste hellingshoek van zonnepanelen

De beste plaatsing voor zonnepanelen op een plat dak is gericht naar het zuiden in een hellingshoek van 35 graden. Op deze manier vangen de zonnepanelen het meeste zonlicht en leveren ze veel stroom op. Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak is het aan te raden om rekening te houden met de afstand tot de dakrand. Wanneer je offertes aanvraagt bij onze specialisten zullen ze je hierover informeren.

 

Prijzen zonnepanelen

De prijzen  voor zonnepanelen op een plat dak verschillen niet van de andere prijzen voor zonnepanelen. Je dient wel rekening te houden met de aanschaf van consoles. Dit zijn de bakken waar de zonnepanelen in worden geplaatst. De kosten voor z’n console zijn gemiddeld 10 euro. Het voordeel hiervan is wel dat je geen steiger nodig hebt en dus bespaart op die kosten. Wanneer je huishouden bestaat uit 4 personen en je energieverbruik ligt bij het gemiddeld, dan heb je z’n 22 zonnepanelen met een vermogen van 250 Wp (wattpiek) nodig om volledig in je energieverbruik te voorzien. De investering hiervoor ligt gemiddeld rond de 10.200 euro. Per jaar bespaar je 1.055 euro en is je investering in 10 jaar terugverdiend.

 

Bespaar tot 40% op zonnepanelen

Zonnepanelen zijn dus niet alleen geschikt voor een schuin dak maar ook voor een plat dak. Het is aan te raden om van te voren meerdere specialisten met elkaar te vergelijken en meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier bespaar je niet alleen geld maar vind je ook de beste installateurs die aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Het aanvragen van offertes is bij EerstVergelijken.nl vrijblijvend en kosteloos. Na de aanvraag ontvang je binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 6 verschillende installateurs. Zo kun je gemakkelijk een vergelijking maken, de beste installateur uitkiezen en geld besparen.

M. Miserus, in Besparen - 27-08-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars