Khuloud Khalif, in Inspiratie - 19-11-2015

Zonnepanelen projecten wereldwijd!

Het is pas sinds enkele jaren dat zonnepanelen steeds populairder en betaalbaarder zijn geworden. Echter gaat het ontstaan van zonnepanelen een hele tijd terug en wel 176 jaar terug! Het begon allemaal in 1839 met Atoine-Cesar Bequerel. Hij experimenteerde met elektroden die in het bijzijn van licht, energie opwekten. 50 jaar later ontstond de eerste zonnecel ontworpen door Charles Fritts. Sinds die tijd zijn we erg ver gekomen met zonnepanelen. In dit artikel hebben we voor jou een selectie gemaakt van de 5 meest wonderbaarlijke zonnepanelen projecten wereldwijd!

5. Toeristenattractie in Japan

Zonnepanelen park in JapanHet grootste drijvende zonnepark ter wereld ligt in Japan op een schiereiland. Ze hebben niet alleen een zonnepark gebouwd maar ook een uitkijkpunt. Vanuit dit uitkijkpunt is het mogelijk om de 290.00 zonnepanelen te bewonderen, met de oceaan en de Sakurajima-vulkaan als achtergrond! Daarnaast hebben ze ook een tentoonstelling geplaatst met informatie over de milieuproblematiek en de wetenschap achter zonnepanelen. De zonnepark heeft een oppervlakte van 1.270.000 vierkante meter ofwel 180 voetbalstadiums groot! Het zonnepark genereerd energie voor ongeveer 22,000 gemiddelde huishoudens en bespaart hiermee 25,000 ton CO2 per jaar.

4. Innovatieve zonnecentrale

innovatieve zonnecentrale in spanjeDe zonnecentrale die in de Spaanse stad Sevilla staat is niet zoals alle anderen. De Gemasolar-centrale blijft namelijk zelfs nadat de zon is ondergegaan stroom opwekken! De werki

ng van deze centrale is dan ook anders dan bij de anderen. De centrale werkt namelijk niet met zonnepanelen maar wekt energie op door met de warmte van de zon stoomturbines aan te drijven. Een deel van deze zonnewarmte slaan ze op in twee reservoirs met daarin gesmolten zout. Wanneer de zon onder is spreekt de reactor deze buffer aan. In 2013 kwam in Spanje 42% van de elektriciteitsbehoefte uit duurzame energieopwekking en dat is ontzettend veel.‚Äč

3. De grootste zonnecentrale in de wereld

werelds grootste zonnepark Ivanpah-zonnecentrale of officieel Ivanpah Solar Electric Generating System is de grootste zonnecentrale ter wereld! Deze mega centrale ligt in de woestijn van Californië zo’n 64 kilometer van Las Vegas. De Ivanpah werkt met 3 torens en 173.000 draaiende spiegels. Samen zorgt dit voor 392 megawatt en dat is voldoende om 140.000 gezinnen te voorzien van stroom. Dit allemaal op een oppervlakte van 16km², dat kun je vergelijken met ruim 200 voetbalvelden. Dit enorme project heeft ongeveer 2,2 miljard dollar gekost!

2. Prachtig in de natuur

zonnepark in Frankrijk

Het is niet het grootste zonnepark maar Les Mees in Frankrijk is een plaatje om te zien en daar verdienen ze een tweede plek mee in deze lijst! De zonnepanelen vormen in combinatie met het prachtige berglandschap een bijzonder beeld. De zonnepanelen nemen zo’n 200 hectare in beslag met 112.000 zonnepanelen. Daarmee voorziet Les Mees 12.000 gezinnen van duurzame energie. Een leuk weetje is dat ze de zonnepanelen zo hebben geïnstalleerd dat het geen schade brengt aan het gras.

1. Liefde voor zonnepanelen

Design zonnepark Op het eiland Nieuw-Caledonië in de Stille Ocean wordt er gebouwd  aan een nieuwe zonnecentrale. Wat deze zonnecentrale zo bijzonder maakt is dat het in de vorm van een hart wordt gebouwd! En dat geeft vanuit de lucht een spectaculair beeld. Dit bijzondere project is geïnsereerd door het nabij gelegen mangrovebos dat van nature hartvormig is! Het zonnepark krijgt 8.000 zonnepanelen waarmee 750 huishoudens voorzien worden van energie. De verwachting is dat het zonnepark eind 2015 klaar zal zijn.

 

Khuloud Khalif, in Inspiratie - 19-11-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars