Khuloud Khalif , in Besparen - 16-12-2015

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen?

Wanneer je overweegt om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen, dan heeft dit andere voordelen dan bij een particuliere aanschaf. In dit artikel zetten we een aantal voordelen voor u op een rij!

Fiscale aftrekmogelijkheden

Dankzij fiscale aftrekmogelijkheden is zonnestroom voor veel bedrijven goedkoper dan grijze stroom. Dit komt doordat er verschillende fiscale aftrekmogelijkheden zijn waardoor bedrijven hun investering snel terugverdienen. Een bedrijf mag tot 169,5 procent van een investering in duurzame energie binnen twee jaar aftrekken. Voor je investering in zonnepanelen betekent dit dat je tot 30% terug kunt krijgen via de belastingdienst!

Het zakelijk installeren van zonnepanelen is interessant wanneer je tussen de 20.000 kWh en 50.000 kWh per jaar verbruikt. Wanneer je een VOF, eenmanszaak of maatschap hebt is het extra aantrekkelijk om zonnepanelen te installeren. Voordat je besluit om te investeren in zonnepanelen is het slim om van tevoren een rekensom te maken. Zo kun je de situatie schetsen en een weloverwogen keuze maken. Je boekhouder kan je vertellen hoe veel je nog van de belasting kunt aftrekken. Wanneer je gaat overleggen met de boekhouder is het belangrijk dat je aangeeft dat je gebruik wilt maken van de Willekeurige afschrijving, de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de EnergieInvesteringsaftrek. Daarnaast helpen onze zonnepanelenspecialisten je graag. Zij brengen een zakelijke offerte uit die past bij jouw situatie.

Voordelen van zonnepanelen zakelijk

Naast dat het fiscale voordelen met zich mee brengt om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen, zijn er ook een aantal andere voordelen. Wanneer je er voor kiest om zonnepanelen te installeren behoort dit tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wanneer je maatschappelijk verantwoord onderneemt geeft dit ook een positieve impuls op het imago van je bedrijf. Daarnaast ben je eigen baas over je energie, heb je een vaste lage energieprijs, heb je een duurzame uitstraling en duurzaam imago. Voor ondernemingen is het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen een mooie belegging dat veel oplevert en zichzelf terugverdient. Vraag altijd meerdere offertes op, zodat je de best passende specialist kunt kiezen!

Tip zonnepanelen in januari

Als je zonnepanelen overweegt aan te schaffen, is het handig dit voor het einde van het jaar te doen. Tegen het eind van het jaar is het terug vragen van btw namelijk extra eenvoudig. Om de btw op jouw zonnepanelen terug te kunnen vragen moet je in het kalenderjaar van plaatsing ieder kwartaal btw-aangifte doen. Door jouw panelen in het laatste kwartaal van het jaar te laten installeren, hoef je dit slechts eenmaal te doen. Wacht je tot in januari dan moet je viermaal kwartaalaangifte doen om de btw terug te kunnen vragen. In dit artikel schreven we al eerder over hoe je btw terug kunt vragen en wordt er in stappen uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen!  

Profiteer nu van zonnepanelen en het gemak van de btw-teruggave! Onze zonnepanelen specialisten helpen je graag verder door een offerte op maat uit te brengen en je te adviseren over de verschillende mogelijkheden. 

Khuloud Khalif , in Besparen - 16-12-2015

Nieuws, tips en inspiratie.

Nieuwe subsidieregeling voor zonneboiler...

Overheid maakt 70 miljoen vrij voor subsidie op zonneboilers tussen 2016 & 2020.

Het vergelijken van zonnepanelen offerte...

Waar let je op bij het vergelijken van je zonnepanelen offerte.

Vergelijk nu één van deze populaire diensten

38% van onze gebruikers deed ook een aanvraag voor één van de volgende diensten.
BINNENKORT

Makelaars