Hoe het werkt

1
Jouw opdracht samenstellen
Beschrijf je opdracht en verstuur deze naar RI&E specialisten.
2
Ontvang meerdere offertes
Binnen 24 uur ontvang je meerdere offertes van verschillende specialisten.
3
Kies een specialist naar keuze
Je kiest zelf de beste deal op basis van prijs, service, klantvriendelijkheid en snelheid.

Risico inventarisatie en evaluatie agrarisch

Hebt u personeel in dienst? Elke werkgever moet een degelijk arbobeleid voeren. Het fundament van dit beleid is de risico-inventarisatie en -evaluatie. De RI&E is een overzicht met potentiele risico’s. Met dit overzicht brengen bedrijven de risico’s in kaart die in het bedrijf voorkomen. Zodra de risico’s zijn geïdentificeerd, kunnen passende maatregelen worden opgesteld. De RI&E is sinds 1 januari 1994 wettelijk verplicht voor ieder bedrijf met personeel. Met de Risico inventarisatie en evaluatie agrarisch wordt een Plan van Aanpak opgemaakt. In het PvA staat welke personen in welke gevallen bepaalde maatregelen nemen. Door uitvoering van het plan van aanpak wordt het werk gezonder, veiliger en verantwoordelijker uitgevoerd.

Vergelijken

Eerst Vergelijken geeft u een overzicht van offertes en kwaliteiten van de verschillende aanbieders Bedrijven met werknemers in Nederland moeten laten onderzoeken door een gecertificeerde arbodienst en/of deskundige of het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. Een Risico inventarisatie en evaluatie agrarisch is een inventarisatie van de gevaren binnen een bedrijf met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers. In de evaluatie wordt van deze gevaren een risico-inschatting gemaakt, waarbij gekeken wordt naar de kans dat een gevaar zich voordoet, het effect dat het teweegbrengt en de frequentie waarmee werknemers aan het gevaar worden blootgesteld. In de RI&E moet een Plan van Aanpak worden opgenomen waarin is aangegeven welke maatregelen de werkgever gaat nemen in verband met de geconstateerde risico’s, en binnen welke termijn deze worden genomen, dit is wettelijk verplicht. Verder moeten in een RI&E de arbeidsongevallen uit het verleden worden opgenomen.

Wie maakt de Risico inventarisatie en evaluatie agrarisch?


Er zijn veel bedrijven die het opstellen van een RI&E aanbieden. In ieder geval moet de Risico inventarisatie en evaluatie agrarisch door een gecertificeerde arbodienst of Arbo deskundige worden getoetst. De kosten en kundigheid variëren, laat je daarom goed informeren over het best passende RI&E bedrijf voor jouw situatie. De RI&E en het Plan van Aanpak up-to-date houden bedrijven en dus de risico’s zijn constant in beweging: nieuwe apparatuur, vernieuwde manieren van uitvoering, nieuwe vestigingen, nieuwe ruimtes, nieuwe mensen, etc. Bij veranderingen in jouw bedrijf dient gekeken te worden of er en welke nieuwe risico’s zijn ontstaan. Dat houdt in dat dat de RI&E weer uitgevoerd zal moeten worden.

2.000+

Offertes aangevraagd

25+

Aangesloten specialisten

40%

Gemiddelde besparing
start met besparen

Start nu met het zoeken naar de beste RIE en bespaar direct

Klik hier om jouw gratis aanvraag te starten

Direct persoonlijk geholpen worden aan de telefoon?

Bel 076 700 2436